Вищий антикорупційний суд ухвалив важливе рішення щодо справи Владислава Трубіцина / фото УНІАН

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про оголошення в міжнародний розшук депутата Київської міськради Владислава Трубіцина.

Як повідомляє прес-служба САП, відповідне клопотання сьогодні, 5 червня, задовольнила колегія суддів ВАКС. "Суд зважив на системні неявки обвинуваченого на судові засідання і наявність підтвердженої інформації про перетин кордону указаною особою та задовольнив клопотання у повному обсязі", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що на наступному засіданні - 12 червня - суд розгляне клопотання про передання державі майже 10 млн грн застави, яку раніше вніс Трубіцин, а також - про взяття його під варту.

Справа проти Трубіцина - що відомо

На початку 2022 року Владислава Трубіцина, який очолював одну з постійних комісій Київради, затримали та оголосили про підозру у справі про одержання 1,39 млн грн хабаря за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.   

Його взяли під варту з альтернативою застави у 9 млн 886 тис. грн.

16 травня 2023 року Трубіцин не прийшов на судове засідання у справі. За даними слідства, він перетнув кордон України 13 травня. Згодом стало відомо, що виїзду Трубіцина за кордон сприяли ССО.

Вас також можуть зацікавити новини: