США скликає засідання Радбезу ООН через Україну / фото REUTERS

США скликали засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй через нарощування військ Російської Федерації біля кордонів України.

Як йдеться у повідомленні Місії США при ООН, Сполучені Штати розраховують на відверте і цілеспрямоване обговорення у понеділок, 31 січня.

"Після тижнів тісних консультацій з Україною та партнерами в Раді Безпеки, Сполучені Штати скликали відкрите засідання Ради Безпеки для обговорення винятково важливого питання для міжнародного миру та безпеки: загрозлива поведінка Росії проти України та нарощування російських військ на кордонах України та в Білорусі", - йдеться у заяві Постійного представника Сполучених Штатів Америки при ООН Лінди Томас-Грінфілд.

Відео дня

Читайте такожКанада надасть Україні фінансову та військову допомогу на тлі російської загрози

Вона відзначила, що РФ розмістила понад 100 тис. військових на українському кордоні та бере участь в інших дестабілізаційних діях проти України, становлячи чітку загрозу міжнародному миру, безпеці і Статуту ООН.

На її переконання, країни-члени Ради безпеки ООН (5 постійних і 10 непостійних) повинні ретельно вивчити факти і розглянути, що поставлено на карту для України, для Росії і Європи, а також щодо ключових зобов'язань і принципів міжнародного порядку на той випадок, якщо Росія у подальшому ще глибше вторгнеться в Україну.

Як повідомляв УНІАН, серія переговорів Росії з США, НАТО і Організацією з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) не принесла результатів. Захід загрожує Росії безпрецедентними санкціями у разі нового вторгнення в Україну, РФ у свою чергу звинувачує країни Заходу в озброєнні України.

18 січня прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що Російська Федерація може напасти на Україну в будь-який момент.

Вас також можуть зацікавити новини: