У Зеленського на підписі указ про запровадження санкцій проти Нікарагуа / фото president.gov.ua

Перший віце-спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук звернувся до народних депутатів щодо застосування санкцій до Нікарагуа.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Погоджувальної ради лідерів фракцій і голів комітетів парламенту.

Читайте такожКричущий і нахабний крок: Україна пригрозила Нікарагуа санкціями через посла в Криму

Відео дня

"Я би дуже хотів... попросити Верховну Раду, вже як представник президента у Верховній Раді, враховуючи вимоги закону України "Про санкції" щодо необхідності протягом 48 годин затвердити парламентом рішення РНБО про застосування санкцій, повідомити вас, що в президента на підписі знаходиться указ щодо застосування санкцій до Нікарагуа", - зазначив Стефанчук.

Він додав, що це рішення Ради національної безпеки і оборони. "Тому прошу в разі підписання президентом цього указу, забезпечити вимоги закону щодо внесення його на розгляд Верховної Ради протягом 48 годин", - підсумував депутат.

Українські санкції проти Нікарагуа: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада стало відомо, що Україна почала процес застосування санкцій проти Нікарагуа через незаконне призначення "почесного консула" в Криму.

У МЗС України висловлюють протест у зв’язку з незаконним візитом посла Нікарагуа в РФ до Криму для вручення так званому "почесному консулу Нікарагуа в РФ" Олегу Бєлавєнцеву консульського патента.

Україна приєдналася до рішення Ради Європейського Союзу щодо продовження обмежувальних заходів проти Нікарагуа до 15 жовтня 2021 року.