Україна покарає організаторів російських виборів в ОРДЛО / фото REUTERS

Рада національної безпеки і оборони вирішила ввести санкції проти всіх організаторів виборів до Державної Думи Російської Федерації на українських окупованих територіях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це секретар РНБО Олексій Данілов повідомив під час брифінгу за результатами сьогоднішнього засідання ради.

Зокрема, на засіданні РНБО було заслухано доповідь голови Служби безпеки України Івана Баканова.

Відео дня

Читайте також"Усьому приходити свій кінець": Кулеба про намір РФ підвозити жителів Донбасу на вибори"Переважна більшість санкцій стосується саме питання, яке сьогодні стосується окупованої території Криму і окупованої території Донецької і Луганської областей, - це вибори в так звану Державну думу Російської Федерації. Ми впевнені, що на цих територіях немає права Російська Федерація проводити вибори. Тому всі учасники цього процесу, які беруть участь, - члени дільничних комісій, агітатори, кандидати, усі спостерігачі, які є офіційними особами на цих виборах, - вони будуть під санкціями нашої країни", - сказав Данілов.

Зокрема, сьогодні було відпрацьовано перший список тих осіб.

"Санкції ті, які є у нас у повному обсязі, будуть вже найближчим часом, через указ президента, застосовані", - додав Данілов.

За його словами, на сьогодні під санкціями перебувають 53 члени тервиборчкомів, 33 кандидати у Держдуму та 7 ФСБшників, причетних до отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Секретар РНБО уточнив, що під санкції можуть потрапити майно та рахунки осіб, які братимуть участь у російських виборах.

"Більше того, вони не зможуть перетинати кордон і багато інших речей. Якщо уся нерухомість зареєстрована у наших реєстрах - на неї так само будуть накладені санкції. У разі якихось оборудок з цією нерухомістю, з іншими речами, на майбутнє вони можуть розуміти, що ті люди, які будуть це купувати, - будуть мати певний клопіт", - пояснив Данілов.

Нагадаємо, що парламентські вибори в РФ проходять 17-19 вересня. На них дозволили брати участь жителям ОРДЛО з паспортами РФ. Попри те, що МЗС України засудило це рішення, в російському посольстві в Києві відкрилася дільниця для голосування.