Україну можуть позбавити безвізу з ЄС / фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України не бачать підстав для перегляду Європейським Союзом безвізового режиму з Україною.

Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" повідомила перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

Читайте такожЗ'явилася реакція США та ЄС на рішення Ради щодо САП, яке пов'язують з безвізом

Відео дня

За її словами, за останні шість років ЄС чимало інвестував як в економіку, так і в систему верховенства права в Україні, а офіційний Київ, у свою чергу, завжди прислуховується до думки міжнародних партнерів.

Як сказала Джапарова, Україна не отримувала від представників Євросоюзу на офіційному рівні інформацію щодо перегляду безвізової політики.

«Певні заяви, які можуть лунати, це поки заяви політичних фігур», - заявила Джапарова.

«Наразі є чітке розуміння та домашнє завдання для України на великому євроінтеграційному треку. Це пакет реформ, над яким ми працюємо щодня, включаючи боротьбу з корупцією та діяльність незалежних антикорупційних органів. Майже всі відомства держави залучені в цей трек», - заявила вона.

На переконання Джапарової, сьогодні немає підстав для можливого перегляду безвізу.

«Є чітке розуміння, як рухатися, а також - що важливо та потрібно робити. І всі ці дії координуються на найвищому рівні», - сказала вона.

Скандал з обранням нового голови САП: різка реакція Заходу на членів комісії з "браком досвіду та чесності"

  • 21 серпня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала наказ про звільнення Назара Холодницького з посади заступника генпрокурора - керівника САП.
  • 17 вересня Верховна Рада визначила своїх представників до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП, які зокрема добиратимуть кандидатів на посаду керівника антикорупційної прокуратури. Це Олена Бусол, Андрій Гуджал, Олексій Дрозд, Катерина Коваль, Богдан Романюк, Вячеслав Навроцький та Євген Соболь.
  • Доповідач у Європарламенті з питань України Міхаель Галер та віце-голова делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна-ЄС Віола фон Крамон-Таубадель висловили стурбованість щодо рішення ВР. "Поки міжнародна спільнота зайнята справами Білорусі, уряд України поспішно проштовхує кандидатів, яким бракує досвіду та чесності для відбору керівника САП. Це так не пройде. Уряд України ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і наступний транш допомоги", - написала у Twitter фон Крамон-Таубадель.
  • Посольство США в Україні заявило, що Євросоюз і США взяли до відома рішення Верховної Ради про призначення членів комісії для вибору спеціалізованого антикорупційного прокурора. "Комісія повинна розпочати прозорий процес, в основі якого - доброчесність та заслуги кандидатів. Від цього буде залежати наша подальша підтримка", - наголосили у посольстві.