Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський має намір провести спілкування зі ЗМІ щодо підсумків першого року свого президентства.

Про це заявив керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак під час зустрічі з послами країн Групи семи (G7) та головою Представництва Європейського Союзу в Україні, повідомляє прес-служба ОП.

«Андрій Єрмак також розповів, що президент України Володимир Зеленський має намір провести спілкування зі ЗМІ щодо підсумків першого року свого президентства», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожІнавгурація новообраного президента України Володимира Зеленського: всі подробиці

Єрмак також зазначив, що Україна виконала всі зобов'язання, які взяла на себе для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

«Нарешті Верховна Рада ухвалила в цілому закон про банківську діяльність. І сьогодні ми говоримо про те, що Україна повністю виконала всі умови, необхідні для укладення нової програми з МВФ», – сказав він, наголосивши, що були виконані умови для повної, а не скороченої програми співпраці.

Крім того, Єрмак поінформував послів щодо ситуації з поширенням коронавірусу в Україні. За його словами, нині рівень захворюваності помірний, 11 травня відбувся перший етап послаблення карантинних заходів. Наступний етап запланований на кінець травня, якщо епідемічна ситуація залишатиметься стабільною.

Керівник Офісу президента наголосив, що українська влада має намір впевнено рухатися шляхом реформ, і для посилення цього процесу Зеленський нещодавно призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ, який здійснює організаційно-аналітичне забезпечення діяльності Національної ради реформ.

Як повідомляв УНІАН, 7 травня Зеленський призначив Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ.