Зеленський підтримав петицію про запровадження візового режиму з РФ / фото prompolit.info

Президент України Володимир Зеленський підтримав запровадження візового режиму з Росією. Лідер держави позитивно відреагував на відповідну петицію.

Про це йдеться у відповіді президента, опублікованій на його офіційному сайті.

Зеленський подякував усім громадянам України, які підписували цю петицію, за їхню активну позицію.

Відео дня

"На тлі повномасштабної російської агресії порушене питання є важливим і нагальним, відтак необхідність посилення режиму контролю за в’їздом громадян РФ на територію України підтримую", – заявив Зеленський.

Він додав, що прем'єр-міністру Денису Шмигалю було надіслано відповідного листа з проханням опрацювати зазначене питання.

Зеленський підтримав петицію про запровадження візового режиму з РФ

Як писав УНІАН, петиція про візовий режим з Росією набрала понад 25 тисяч голосів. Вона була створена 11 лютого, її автором є Микита Мазура. На цей час вона набрала 25101 голос із 25 тис. необхідних.

Як повідомляв УНІАН, 23 лютого, за день до повномасштабного вторгнення Росії, Зеленський розповів, чи розглядається можливість впровадження Україною візового режиму для громадян з Російської Федерації.

"У мене є багато пропозицій від нашої команди щодо кроків реакції. Вони пов'язані з наступними кроками Російської Федерації", - сказав тоді президент.

А в листопаді минулого року Зеленський не дав чіткої відповіді, чи наполягатиме він на запровадженні візового режиму громадян Росії у відповідь на петицію щодо обмеження в’їзду для росіян в умовах агресії Росії на Донбасі та окупації Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: