ЗМІ дізналися про плани Зеленського зібрати ще одне засідання РНБО / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення провести засідання Ради національної безпеки та оборони завтра, 26 лютого.

Читайте такожОрганізація візиту Байдена і безпекові питання: Кулеба озвучив пріоритети Маркарової на посаді посла у США

Цю інформацію підтвердила прес-служба глави держави ввечері в четвер. Метою засідання в ОП назвали необхідність ухвалення оперативних рішень щодо актуальних питань державної безпеки.

Відео дня

"Організацію засідання покладено на секретаря РНБО Олексія Данілова. Всю інформацію, яку можна оприлюднити, буде повідомлено офіційно", - йдеться к повідомленні.

Наслідки попередніх засідань РНБО

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти депутата від "Опозиційної платформи - за життя" Тараса Козака та 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", "ZIK" і "NewsOne".
  • 19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Зокрема, санкції будуть застосовані до голови політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно та активи, які є у підпорядкуванні Медведчука та його дружини.
  • За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження за ч. 5 ст. 258 (фінансування тероризму). До Медведчука, Марченко та інших осіб санкції застосовані у зв’язку з цим розслідуванням.
  • Також РНБО ухвалила рішення про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", оскільки нею володіє компанія "ПрикарпатЗахідтранс", яку пов'язують з Медведчуком.