Рецепт пісочного печива з джемом / фото ua.depositphotos.com

Смачне домашнє печиво – чудові ласощі до чаю або кави. Готується таке печиво доволі просто та із доступних компонентів. У тісто за бажанням можна додати будь-які горіхи або насіння, а зверху – будь-яким джемом, повидлом чи варенням.

Пісочне печиво з варенням

  • Борошно пшеничне - 300 г
  • Вершкове масло - 180 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукрова пудра - 4 ст. л.
  • Густе варення (джем, повидло) - 100 г

Масло вершкове слід заздалегідь дістати з холодильника, аби воно розм’якло.

Читайте такожАроматна ромова баба: як приготувати апетитний смаколикЗбити за допомогою міксера масло та цукрову пудру до однорідного кремоподібного стану.

Відео дня

Додати яйце, знову збити. Ввести борошно і міксером довести тісто до однорідної в'язкої консистенції.

За допомогою насадки і кондитерського мішка відсадити печиво на деко, змащене маслом. Якщо немає мішка, то тісто можна скачати кульками. Потім зробити пальцями поглиблення у центрі й наповнити його варенням.

Відправити печиво у попередньо розігріту до 220°С духовку приблизно на 10-12 хвилин. Готове печиво зняти з дека й остудити.

Сирне печиво з джемом

  • Борошно - 300 г
  • Сир - 200 г
  • Цукор - 80 г
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове - 180 г
  • Ванільний цукор - 20 г
  • Джем (варення) - за смаком

Натерти охолоджене масло на великій тертці. Додати сир, цукор та ванільний цукор.

Всипати просіяне борошно й додати погашену оцтом соду. Замісити руками м'яке тісто, яке не липнутиме до рук. Поділити тісто на дві рівні частини.

Як приготувати печиво з варенням / фото ua.depositphotos.com

Розкачати одну частину тіста в пласт товщиною в 3-4 мм і вирізати кружечки. Або можна вирізати фігурні заготовки за допомогою формочок.

Викласти їх на деко, застелене пекарським папером. Відправити їх у заздалегідь розігріту до 180°С духовку на 10-12 хвилин. Потім викласти охолоджуватися на дошку або блюдо.

Розкачати другу частину тіста в такий самий пласт і вирізати такі ж кружечки (або зробити фігурні заготовки). Але в центрі цих кружечків вирізати кола меншого діаметру.

Також відправити їх у розігріту до 180°С духовку випікатися на 10-12 хвилин. Готові заготовки викласти охолоджуватися.

Далі слід зібрати печиво. Для цього взяти цілісні кружечки, викласти на них по 1-2 ч. л. варення і розподілити по поверхні рівномірним шаром. Поверх шару варення викласти кружельця-заготовки із вирізаною серединкою.

Пісочне печиво з варенням

  • Борошно пшеничне - 450 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Яйця курячі великі - 2 шт.
  • Цукор - 120 г
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Варення (джем) - 300 г

Змішати розм’якле масло з цукром та яйцями. Зверху просіяти борошно і сіль.

Читайте такожХрусткі домашні вафлі: як приготувати розсипчасті ласощіЗамісити м'яке й еластичне тісто. Воно не повинно липнути до рук, але бути ніжним і м'яким. Тому варто орієнтуватися на його структуру, бо борошна може піти більше або менше.

Розділити тісто на 2 частини. Кожну розкачати в прямокутник товщиною 3-4 мм. Обидва пласти відправити в холодильник на 30 хвилин.

Попередньо розігріти духовку до 190°С. Відправити охолоджені коржі випікатися приблизно по 12 хвилин кожен. Вони мають бути кремового забарвлення.

Ще гарячий корж змастити товстим шаром варення. Накрити його другим коржем і трохи притиснути руками. Потім треба акуратно підрівняти краї й нарізати печиво на квадратики. Воно має охолонути і потім можна ним пригощатися.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: