Рецепт глазурі на желатині / фото ua.depositphotos.com

Глазур на желатині – чудова прикраса для домашніх смаколиків. Вона добре тримається на випічці, не ламається й не розкришиться під час розрізання.  Особливо підходить така білосніжна, однорідна й гладенька глазур для пасок.

Двоколірна цукрова глазур на желатині

  • Цукор - 1 ст.
  • Вода - 6 ст. л.
  • Желатин швидкорозчинний - 1 ч. л.
  • Какао-порошок  - 2 ч. л.

Швидкорозчинний желатин залити 2 столовими ложками холодної води й залишити для набухання на 5 хвилин.

Читайте такожГлазур для пряників: найкращі рецепти оздоби для випічкиЦукор залити рештою води і нагріти на повільному вогні до повного розчинення.

Відео дня

Зняти з вогню й додати набряклий желатин, розмішати до повного розчинення. Потім збити міксером до білизни, впродовж 2-3 хвилин. Дати охолонути до теплого стану.

Глазур готова до нанесення на випічку.

Однак можна розділити глазур на дві частини. В одну додати какао-порошок, перемішати до однорідності.

Використовуючи пензлик, спершу нанести білу глазур. А зверху капнути глазур’ю іншого кольору й за допомогою зубочистки зробити цікаві візерунки.

Слід зауважити: якщо глазур застигла завчасно, можна додати в неї столову ложку гарячої води і добре перемішати; якщо вона довго не застигає – то треба дати їй підсохнути до ранку в сухому, прохолодному місці.

Цукрова глазур на желатині

  • Цукор - 1 ст.
  • Желатин швидкорозчинний - 1 ч. л.
  • Вода - 6 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.

Желатин замочити у 2 столових ложках води й відставити убік на 5 хвилин.

У каструлі з товстими стінками з’єднати цукор і решту води. Помішуючи, довести до кипіння та розчинення цукру.

Влити набряклий желатин й інтенсивно впродовж 10 секунд перемішати до розчинення желатину. Відразу зняти з вогню.

Потім одразу ж треба почати збивати суміш: спочатку на низьких, а потім на високих оборотах міксера. Приблизно через 2-3 хвилини маса перетвориться на досить густу піну. Додати лимонний сік і збити ще 15-20 секунд.

Глазур готова й дуже швидко застигає.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: