Ви отримаєте печінкові котлети, як в садку, це блюдо здивує навіть найдосвідченіших гурманів / фото ua.depositphotos.com

Печінкові котлети - дуже корисна страва, яка насичує організм гемоглобіном. На жаль, не всі люблять смак печінки, а тому багато господинь навіть і не намагаються готувати котлетки. Однак якщо ви спробуєте приготувати печінкові котлети - рецепт яких ви зможете прочитати нижче, результат вас приємно здивує. Ваші старання точно оцінять всі домочадці.

Печінкові котлети з манкою - рецепт

Щоб приготувати курячі печінкові котлети, вам потрібно витратити зовсім небагато часу. Для рецепта вам знадобляться:

  • 500 гр. курячої печінки;
  • 2/3 склянки манки;
  • 1 яйце;
  • 1 цибулина;
  • 1 ч. л. солі;
  • кілька столових ложок рослинної олії (для смаження котлеток).

Почнемо приготування.

Відео дня

Спочатку потрібно зайнятися основним інгредієнтом. Печінкові котлети з курячої печінки отримують свій ніжний смак завдяки тому, що печінку перед приготуванням потрібно промити і ретельно оглянути. Обріжте все зайве, особливо уважно стежте за тим, щоб на печінці не залишилося жовчних залишків. Після того, як ви підготували печінку, очистіть цибулину і розріжте її на чотири частини.

Потім покладіть печінку і цибулю в чашу блендера, після чого перебийте всю масу. Слідкуйте, щоб вона вийшла однорідною, без великих шматочків. Після цього перелийте "перебиту" печінку в миску, куди потім потрібно додати яйце і манку. Присоліть суміш і залиште її на 15-20 хвилин, за цей час манка розбухне.

Потім нагрійте сковороду, котлети печінкові потрібно смажити в рослинній олії. Обережно викладайте суміш на розпечену поверхню столовою ложкою, ніби оладки. Обсмажуйте найсмачніші печінкові котлети з курячої печінки з двох сторін, до невеликої золотистої скоринки. Не переживайте, якщо вам здасться, що вони не присмажилися повністю.

Всі котлети після цього потрібно скласти в невелику каструлю, після чого додайте в неї трохи води, щоб вона не покривала котлетки повністю. Потім протушкуйте їх приблизно 20 хвилин, за цей час печінкові котлети пишні повністю пропаряться. Якщо хочете, для більш ніжного смаку ви можете додати трохи сметани. Тоді ви отримаєте печінкові котлети як в садку, це блюдо здивує навіть найдосвідченіших гурманів. Готові котлетки можна подавати з будь-яким гарніром або навіть без нього.

Вас також можуть зацікавити новини: