Варення з липи рецепт / фото ua.depositphotos.com

У червні починається сезон цвітіння липи, з квіток якої готують ароматні і корисні заготовки. Пропонуємо приготувати золотисте липове варення, схоже за смаком на мед. Воно має заспокійливі і протизапальні властивості, зміцнює імунітет і корисне для жінок. 

Для приготування варення збирайте свіжі квіти липи, бажано подалі від дороги. Готувати страву рекомендується в день збору, поки з квіток не вивітрився аромат.

Варення з квіток липи

Інгредієнти:

Відео дня
  • квітки липи - 500 г;
  • цукор - 500 г;
  • лимонна кислота - 3 г;
  • вода - 200 мл.

Липу промити під проточною водою і відкинути на друшляк, обсушити на сонці. Для цього розкладіть квіти на чистому рушнику в один шар. Поки липа сохне - зробити сироп. В емальований посуд влити воду і всипати цукор. Доведіть до кипіння і варіть сироп 5 хвилин на середньому вогні.

Потім в іншу каструлю викласти квітки липи і залити киплячим сиропом. Накрити плоскою тарілкою або кришкою меншого, ніж каструля, розміру. Поставити зверху вантаж і залишити на 15 хвилин.

Після закінчення 15 хвилин поставити каструлю з липою і сиропом на невеликий вогонь і варити 35 хвилин. Періодично помішувати. За кілька хвилин до готовності всипати лимонну кислоту.

Розкласти варення по стерилізованим банкам і залишити остигати при кімнатній температурі на 3 доби. Після цього заготовка готова - можна прибирати банки в прохолодне темне місце.

Варення з липи з желатином

Інгредієнти:

  • вода - 250 мл;
  • квітки липи - 150 г;
  • цукор - 200 г;
  • желатин - 20 г.

Квітки липи промити і залити 250 мл води. Довести до кипіння і варити 3 хвилини. Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Потім зцідити відвар, додати в нього цукор і желатин. Нагріти до розчинення желатину, але не кип'ятити. Розлити розчин по стерилізованим банкам і закрити кришками. Спочатку він здасться рідким, але поступово загусне.

Вас також можуть зацікавити новини: