У Росії жінка прожила 26 років з радянським паспортом / derzhava.today

60-річна мешканка російського міста Чита 26 років жила з паспортом СРСР, а коли вирішила поміняти паспорт на російський, місцеве відділення міграції їй відмовило.

Читайте такожмитрополит Ризький виявився агентом КДБ

Як повідомляється на сайті прокуратури Забайкальського краю, понад чверть століття жінка не бачила необхідності в заміні документа, але тепер зважилася на це у зв'язку з майбутнім виходом на пенсію.

Відео дня

"Після встановлення особи громадянки міграційний орган їй відповів, що документально підтвердити наявність громадянства Російської Федерації станом на 06.02.1992 не є можливим, так як за наявними обліками жінка на цю дату не була зареєстрована за місцем проживання, у зв'язку з чим паспорт громадянина Російської Федерації видати їй не є можливим", - йдеться в повідомленні.

Жінка звернулася до прокуратури. В цілях захисту прав заявника прокурори звернулися до суду - він має підтвердити факт проживання жінки на території Росії станом на 06.02.1992

Зазначається, що даний випадок не унікальний. Щорічно тільки прокуратурою Чернівського району м. Чити до суду пред'являється 5-6 подібних заяв для підтвердження останніми громадянства Російської Федерації і отримання паспортів.

Раніше повідомлялося, що в Росії кількість людей, які шкодують, що СРСР розпався, зросло до найвищого рівня з 2005 року.