В зону прориву на Шуваловському потрапили 75 будівель / скрін відео

У російському Санкт-Петербурзі житловий багатоповерховий будинок заволокло паром з прорваної труби.

Про це повідомляє російський П'ятий канал.

Читайте такожВулиці Москви залило окропом через аварію на ТЕЦ: понад 2 тисячі будинків залишилися без тепла (фото, відео)

"Як повідомляють очевидці, фонтан окропу і пар з труби досягли сьомого поверху розташованого поруч житлового будинку, гаряча вода залила автомобілі, що стояли поблизу. На поширених в соцмережах відеозаписах будинок заливає кип'ятком", – йдеться в повідомленні.

За повідомленням прес-служби теплоенергетичної компанії міста, виявили дефект на трубопроводі діаметром 600 мм

Фахівці приступили до локалізації порушення, після чого перейдуть до ремонтних робіт.

Мешканка будинку № 59 по Шуваловському проспекту в Приморському районі Санкт-Петербурга розповіла про те, як біля їх будинку забив фонтан кип'ятку. Все сталося вдень у понеділок, 14 січня. Струмінь окропу, змішаний з піском і пором, був настільки потужним, що досягав висоти 14-го поверху. Вся стіна будинку в районі прориву, як розповіла П'ятому каналу Зінов'єва Наталія, залита сумішшю окропу і бруду.

Дісталося і припаркованим поруч машинам. За словами Наталії, не дають їх власникам евакуювати свої авто — нібито вони були припарковані з порушеннями правил.

Точно сказати, що хтось постраждав, Наталя не змогла, але вона переживає — місце, де окріп вирвався назовні, користується великою популярністю у собачників.

Як повідомили «Фонтанці» в ГУП «ПЕК СПб», аварійна бригада була на місці прориву о першій дня, стовп окропу виривався біля 61 будинку по Шуваловському проспекту. Після локалізації стало ясно, що для ремонту необхідно відключити від розірваної тепломережі 75 будівель. Подачу тепла у повному обсязі можливо зберегти тільки в 35 будинках, їх переведуть на резерв, решта 40 будуть опалюватися на знижених параметрах. За нормативами відновлювальні роботи триватимуть до 20 годин.