Російський терорист вирішив продати медаль за окупацію Криму / фото УНІАН

Екс-ватажок бойовиків "ДНР" Ігор Стрєлков (Гіркін) вирішив продати медаль за окупацію Криму Росією, отриману в 2014 році, через брак грошей.

Як передає РБК, лот виставлений на продаж на сайті спеціально-нумізматичної фірми "Монети і медалі", яка проводить очні аукціони з продажу монет, медалей та орденів.

Читайте такожОкупанти замовили півтисячі медалей до п'ятиріччя анексії Криму

Відео дня

Стартова ціна медалі - 1 млн рублів. Вона виготовлена із золота 750-ї проби. В описі лота зазначено, що це недержавна нагорода Благодійного фонду святителя Василя Великого. Її вручали особам, які внесли "найбільший особистий внесок у повернення Криму до Росії".

Як повідомив Стрєлков (Гіркін) на своїй сторінці в російській соцмережі "Вконтакте", він вирішив продати медаль, оскільки "мають місце матеріальні проблеми", які неможливо "залатати" наявною готівкою".

Також російський терорист уточнив, що отримав медаль навесні 2014 року, до початку війни на Донбасі.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши там так званий "референдум щодо його самовизначення". Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до РФ. 18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий договір про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели санкції проти Росії. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму.