REUTERS

Суд у Приморському краї (Росія) засудив до двох років умовно юриста Дмитра Третьякова після репосту їм в месенджері Telegram тексту журналіста Аркадія Бабченка, що проживає в Україні.

Читайте такожРосійський журналіст Бабченко подавши до ЄСПЛ позов проти РФ

Це перший випадок засудження за репост в Telegram, повідомила організація "Правозахист Листівки" з посиланням на адвоката Сергія Валіуліна.

Відео дня

"Обвинуваченого за репост в Telegram Дмитра Третьякова засудили до двох років умовно і звільнили в залі суду", - повідомив Валіулін.

Крім двох років умовно Третьяков отримав і заборону на участь у будь-яких організаціях на цей же термін. Відзначається також, що звинувачення просило засудити його до двох років реального ув'язнення.

Це перший в Росії випадок, коли репост в Telegram стає приводом для порушення кримінальної справи.

"Сьогоднішнє рішення - це однозначно не кінець. Наступного тижня ми подамо скаргу на вирок", - розповів Валіулін. Він також зазначив, що стосовно Аркадія Бабченка через допис ведеться перевірка, але "її результатів досі немає".

У 2017 році Дмитро Третьяков зробив репост в чат прихильників опозиціонера Олексія Навального запис з каналу журналіста, що проживає в Україні, Аркадія Бабченка, в якій той міркував про мітинги в Росії.

Як повідомляв УНІАН, раніше Telegram дозволив видаляти особисту переписку у себе і співрозмовників.