Фото: vzsar.ru

У Саратові гуртожиток №2 імені Вавілова на перетині Пугачьовської і Другої Садової оформили до Дня перемоги, прикрасивши фасад будівлі святковим плакатом із зображеннями військовослужбовців гітлерівської Німеччини.

Про це повідомляє «Погляд-інфо».

"Мій друг проходив повз і звернув увагу на фотографії. Спочатку він прислав мені і запитав: "Не бачиш нічого дивного?". Я історію знаю і відразу зрозумів, у чому підступ. Вони зобразили на плакаті фріців", - розповів читач Сергій.

Відео дня
Фото: vzsar.ru

Інший читач, Андрій Миколайович уточнив, що на одному з кадрів відтворена фотографія, зроблена у 1942 році під Харковом. На ній німецькі солдати оглядають підбитий радянський танк Т-34 під ім'ям "Чапаєв". Під люком мехвода напис "Beschlagnahmt", що в перекладі з німецької означає "конфісковано".

Фото: vzsar.ru

Ще одне фото показує Сталінградську битву очима фашистських солдатів. На ній офіцер вермахту віддає команди унтер-офіцерському складу.

За даними видання, керівництво гуртожитку почало виправдовуватися. Вони стверджували, що це була не їхня ідея розвісити фотографії з солдатами вермахту. За їх словами, плакат вони замовили в одній з компаній. Незабаром плакат зняли, а замість нього повісили привітання з Днем перемоги.

Фото: vzsar.ru

Як повідомляв УНІАН, у Кремлі заявили, що іноземні лідери не приїдуть до Москви на парад 9 травня, присвячений Дню Перемоги, оскільки їх не запрошували.