REUTERS

Влада Мурманської області застерігає людей, охочих допомогти сім'ям загиблих і постраждалих в авіакатастрофі літака Sukhoi Superjet 100, від переказу грошових коштів на рахунки шахраїв.

Про це повідомляє ТАСС.

«Офіційно поки ніяких фондів немає. Застерігаємо жителів від переказу коштів шахраям, які активізувалися у зв'язку з трагедією в Шереметьєво», - відзначили в прес-службі уряду регіону.

Відео дня

Читайте також"Я тебе кохаю": бортпровідник згорілого в Шереметьєво літака перед смертю відправив прощальну SMS нареченій (фото)

Раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що в соцмережах поширилися повідомлення з пропозиціями взяти участь у зборі коштів для постраждалих і сімей загиблих в авіакатастрофі в Москві.

Так, адміністрація однієї з груп в соцмережі, присвяченій збору інформації про подію, зробила публікацію про те, що шахраї залишають коментарі під записами на стіні спільноти і пишуть особисті повідомлення його учасникам.

Як повідомляв УНІАН, літак «Аерофлоту» Sukhoi SuperJet 100, який здійснив аварійну посадку в аеропорту «Шереметьєво» 5 травня, прямував з Москви до Мурманська. Всього на борту літака перебували 78 осіб - 73 пасажири та п'ять членів екіпажу.

За фактом аварійної посадки і загоряння літака порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 263 Кримінального кодексу РФ («Порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності до смерті двох і більше осіб»).

Основна версія загоряння на борту літака - влучання блискавки.

Внаслідок катастрофи літака у московському аеропорту «Шереметьєво» загинула 41 людина.