В російській школі Колумба дітям замінив Путін / БТ Тамбов, Вконтакте

В одному з ліцеїв російського Тамбова в кабінеті географії повісили ікону і портрети діячів РПЦ, а також портрет Путіна і губернатора області. Раніше їх місця над дошкою займали портрети великих мореплавців.

Читайте такожУ РПЦ заявили, що чоловіки розумніші за жінок

Як повідомляє «МБХ Медіа», у соцмережах опублікували фото з кабінету. На ньому видно, що над дошкою висить ікона, зліва від неї портрети Володимира Путіна і патріарха Кирила, а праворуч — губернатора області Олександра Нікітіна і митрополита Тамбовського і Расказівського Феодосія.

Відео дня

Колишній учень цього ліцею Олег Самойлов розповів журналістам, що раніше замість цих портретів та ікони висіли зображення мореплавців: Христофора Колумба, Фернана Магеллана та Миклухо-Маклая.

Прокуратура почала перевірку ліцею за заявою місцевого жителя Андрія Полякова. Він просив перевірити законність розміщення в навчальному класі релігійної атрибутики і портретів патріарха з митрополитом.

«Вважаю, що в даному випадку абсолютно ігнорується світський характер російської освіти. Крім того, подібне явище ставить у нерівне становище представників різних конфесій і демонструє домінуючу роль однієї з них, що суперечить Конституції нашої країни», — зазначив Поляков.

Раніше в омській гімназії на голову школярці обвалилася стеля, попри дорогий ремонт.