Наркотики були доставлені в Росію на літаку з Кельна / Фото: УНІАН

Велику партію незадекларованого метадону, який слідкував транзитом із Німеччини до Таджикистану, виявили співробітники Внуковської митниці в Москві.

Читайте такожПутін схвалив заборону виїжджати з Росії колишнім співробітникам ФСБ

Як повідомляє прес-служба Федеральної митної служби, вартість такого вантажу на «чорному ринку» може становити 6 млрд рублів.

Відео дня

Як повідомляється, палети з 2,4 тис. літрових полімерних пляшок з безбарвною рідиною були вивантажені з літака, який прибув з Кельну, на склад тимчасового зберігання, де їх і виявили митники. Партія метадону не була попередньо задекларована перевізником.

Знайдені ємності були забезпечені етикетками з неправдивою інформацією про вміст. Так, згідно з текстом етикеток, 1 мл рідини містить 5 мг метадону гідрохлориду. За висновком експертів, концентрація метадону в цих рідинах перевищує 50%, тобто 1 мл. рідини в реальності містить більше 500 мг метадону.

Загальна розрахункова маса сухого залишку наркотичного засобу становить понад 1,2 тонни (1235 кг). Вартість 1 грама цієї речовини на «чорному ринку» становить від 4 до 5 тис. рублів. Таким чином, загальна вартість партії могла б скласти від 5,8 млрд рублів до 6 млрд рублів.

За даним фактом Внуковська митниця порушила кримінальну справу за п. «б» год 4 ст. 229.1 КК РФ – контрабанда наркотичних засобів в особливо великому розмірі.