Правоохоронці відкрили справу проти чоловіка через лютневий виступ 2019 року / instagram.com/sankldive

Комік стендап-жанру Олександр Долгополов покинув Росію у зв’язку з відкриттям справи проти нього за образу почуттів віруючих. У своїх жартах чоловік переважно висміював режим Путіна й політику Російської православної церкви.

Про це в Instagram повідомив сам Долгополов.

Читайте також"Хтось плюнув": в мережі висміяли Лаврова, який нібито розплакався

При цьому росіянин не уточнив, куди саме виїхав. Це ж у коментарі російським ЗМІ підтвердив його адвокат.

«Він діяв на випередження. Це його особистий вибір. Оскільки поки йому ще нічого не інкримінують, він спокійно пройшов прикордонників. І поки все не вляжеться, говорити про можливе повернення передчасно», – сказав юрист.

Правоохоронці відкрили справу проти чоловіка через лютневий виступ 2019 року, у якому комік всього 10 хвилин говорив про християн й останні півтори години – про Володимира Путіна.

Долгополов давно відомий своїми опозиційними поглядами. Після останніх президентських виборів він заявив, що Росія поділилася на два типи громадян – тих, хто обрав Путіна, і тих, хто вміє читати й писати.

Як повідомляв УНІАН, російська Федеральна служба безпеки заявляє про викриття в Дагестані осередку релігійно-екстремістської організації "Ат-Такфір Валь-Хіджра", яка заборонена в РФ.