РПЦ теж буде боротися з коронавірусом / УНІАН

Російська православна церква буде вносити свій внесок у боротьбу з пандемією коронавірусу - парафіянам під час причастя будуть наливати подвійну порцію вина.

Про це повідомив член патріаршої ради з культури протоієрей Леонід Калінін в інтерв'ю радіостанції "Говорит Москва".

За його словами, парафіянам заборонили цілувати ікони, а причастя стали проводити з одноразового посуду. Він також стверджує, що коронавірусом неможливо заразитися під час євхаристії, оскільки в кагорі міститься алкоголь.

Відео дня

Читайте також"Огидне явище": Жириновський домігся ізоляції депутатів Держдуми через коронавірус (відео)

"Ми в храмі зробили так, що дійсно стали додавати вдвічі більше саме речовини, тобто вина, при підготовці до здійснення літургії. Ми хрест прикладаємо, просто парафіяни схиляють голову, ми благословляємо їх, торкаючись хрестом без цілування. А запивка як така є просто парафіяльною традицією. Наприклад, у низці помісних церков взагалі не існує такої традиції, як запивати причастя. Там люди причащаються і йдуть без запивки. Залишаємо на розсуд парафіян і надаємо одноразові стаканчики для запивки", - пояснив він.

Раніше РПЦ закликала православних в Італії не закривати храми через спалах смертельного COVID-19, на чому наполягає італійська влада.