Все будувалось під зріст Медведєва / Скріншот

Журналісти виявили, що маєток на 27 га в Астраханській області на двох островах належить колишньому прем’єру Росії та другу Путіна Дмитру Медведєву.

Про це йдеться у розслідуванні Проекту.

Читайте такожМосковського хірурга, який розповів про нестачу масок, викликали до прокуратури

Відео дня

Дачу виявили ще у 2012 році, але тоді ЗМІ припускали, що там відпочиватиме президент Росії Володимир Путін.

До того, як маєток віддали для Медведєва, це була туристична база «Лотос», але з 2010 року її забудовою активно займалися фірми-прокладки астраханського депутата.

За словами журналістів, куратором будівництва був колишній однокласник Дмитра Медведєва – президент федерації греблі Росії Євгеній Архипов.

На дачі є басейн на 50 м, тренажерна зала, баня, два спальних корпуси, центральний корпус з роялем, кухня «семи народів світу» з повним набором техніки, кінотеатр 5d і 8 будинків для гостей.

proekt.media

Все будувалось під зріст Медведєва.

«Іноді доходило до смішного. Майстри крутили біля скроні, коли їм видавали критерії: «Ну хто у такому умивальнику вмиватися буде? Ну які 650 см? Ну 800 же має бути!», – розповів розслідувачам один з колишніх будівельників.

Місцеві мешканці розповіли, що Медведєв приїжджає на дачу двічі-тричі на рік. У цей час посилюється охорона, а від селян навіть вимагають не випускати корів з хлівів, аби ті «не бродили та не гадили».

Як повідомляв УНІАН, у Росії одразу три губернатори подали у відставку після того, як президент країни Володимир Путін заявив про передачу регіонам повноважень по боротьбі з коронавірусом.