REUTERS

У Росії одразу три губернатори подали у відставку після того, як президент країни Володимир Путін заявив про передачу регіонам повноважень по боротьбі з коронавірусом.

Про це повідомляє "Настоящее время".

Напередодні заяву про відставку подав губернатор Камчатського краю Володимир Ілюхін. Він заявив, що звільняється у зв'язку з переходом на нову посаду. Губернатором він працював з 2011 року.

Відео дня

Відставка Ілюхіна стала третьою за вчорашній день. До нього про складання повноважень заявили ще двоє губернаторів - глава республіки Комі Сергій Гапліков і глава Архангельської області Ігор Орлов. Це сталося через кілька годин після звернення Володимира Путіна до росіян, в якому президент РФ заявив про продовження до кінця квітня режиму "неробочого тижня" у Росії через спалах COVID-19. Також Путін оголосив про передачу повноважень щодо введення режиму надзвичайної ситуації на регіональний рівень, щоб саме регіональна влада визначала, хто саме з підприємств буде працювати під час режиму карантину, а хто ні, і які саме обмежувальні заходи в регіоні будуть вводитися.

Читайте такожКарантин в РФ: деякі росіяни "вигулюють" дітей на даху (відео)

Коментуючи відставку, Гапліков повідомив, що вирішив звільнитися "після довгих і серйозних роздумів". Його повноваження спливали в 2021 році. Орлов очолював область з 2012 року. Архангельський губернатор входив в п'ятірку з найбільш низькою оцінкою діяльності – на цьому позначалися не тільки протести проти звалища в Шиєсе, але і провал вибудуваної ним системи управління регіоном.

Станом на ранок 3 квітня у Росії виявлено 601 новий випадок COVID-19 в 32 регіонах. Загальна кількість хворих перевищила 4 тисячі.

Читайте також: