Експерт пояснив, кого намагалася обдурити РФ намальованими літаками / фото Planet Labs

Після низки вдалих українських ударів стало відомо, що росіяни почали малювати Ту-95 на своєму аеродромі в Енгельсі.

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в інтерв’ю УНІАН припустив, що у такий спосіб країна-агресор намагалася приховати інформацію про кількість наявних в неї боєздатних літаків. 

"Зроблю припущення, що малюнки - це спроба збити з пантелику, щодо кількості боєздатних літаків. Є інформація від ГУР, від британського міністра Збройних Сил, що у РФ не 60 Ту-95МС, а 40 бомбардувальників. Але і це не значить, що 20 бортів кудись випарувалися. Вони можуть бути не боєздатними, з них можуть знімати комплектуючі для інших літаків… Ба більше, якщо подивиться на статистику повітряних ударів, які росіяни виконали у вересні, то стратегічна авіація була застосована у чотирьох епізодах, у середньому, раз на тиждень. Тобто, говорити, що було краще, зараз гірше – зарано", – зазначив Киричевський.

Відео дня

Військовий експерт також звернув увагу, що на інших аеродромах – "Оленья", "Моздок", "Дягілєво" – такі дивні речі, як малюнки літаків та покришки на літаках, не спостерігаються.

"Малюнки такі неякісні, що це видно навіть на знімках з комерційних супутників. Супутники, які видають інформацію для військових, мають більшу роздільну здатність, там ще чіткіше видно, що це лише контур, обманка. Є припущення, що це спроба обдурити супутники, щоб наші дрони мали хибні цілевказівки та влучали у малюнки, а не в літаки. Обговорювалось навіть, що це спроба обдурити головку самонаведення модернізованого "Нептуна", – зауважив він.

Малюнки на аэродромі Енгельс - це треба знати 

Наприкінці вересня супутник компанії Planet Labs зафіксував на аеродромі "Енгельс" в Саратовській області РФ намальовані стратегічні бомбардувальники Ту-95.

В "ВЧК-ОГПУ" припустили, що росіяни малюють літаки і накривають їх шинами, бо аеродроми погано захищені комплексами протиповітряної оборони.

Крім цього, в Defence Express звернули увагу, що окупанти неправильно намалювали власні літаки. Один з малюнків виявився "гібридом Ту-95 та Іл-76".

Вас також можуть зацікавити новини: