Росіяни нагородили чергового злочинця / фото ua.depositphotos.com

У російському місті Арзамас (Нижегородська область) мер Олександр Щелоков і голова міськдуми Ігор Плотичкин вручили орден Мужності сім'ї жорстокого вбивці, який вирушив воювати проти України з колонії, де відсиджував 9-річний термін.

Як повідомляє Nexta, нагороду отримали родичі окупанта Дмитра Бута. Жертвою стала дівчина, з якою злочинець познайомився в барі. Молоді люди прийшли додому до Бута, де разом вживали спиртні напої, а потім посварилися. Під час конфлікту господар побив дівчину до напівсмерті, потім заткнув дихальні шляхи марлевим кляпом і почекав, поки вона задихнеться. Понівечене тіло своєї гості Бут, крім іншого, спробував розчленувати ножівкою.

За даними ресурсу, у січні 2023 року стало відомо, що Бут загинув на Донбасі. За яких обставин це сталося і скільки часу він провів на фронті, невідомо. Однак в Арзамасі його увічнили - є меморіальна плита з ім'ям убивці, а тепер його "наздогнала" нагорода. Зокрема, орден вручили родичам "героя".

Відео дня

"Ми сьогодні вшановуємо людей, які прославляють арзамаську землю на найрізноманітніших ділянках роботи... Відчуваю почуття гордості за те, що ми поруч із цими людьми живемо і на них можемо рівнятися", - заявив мер Щелоков.

Як з'ясували "7х7", Бута 2021 року було засуджено на дев'ять років. Своїм знайомим він розповідав, що 25 років працював у поліції. Також він викладав у школі уроки історії, а потім багато років тренував дітей карате.

У суді дружина Бута зізналася, що благовірний бив її ногами по п'ятах і ступнях. Цей метод знущання над дружиною він використовував, тому що вона відчувала сильний біль, але слідів на тілі не залишалося. Жінка лише один раз написала заяву в поліцію, потім подала на розлучення. Наразі орден від влади Арзамаса отримала колишня дружина Бута, дві його доньки та мачуха.

У Росії нагороджують жорстоких злочинців:

Як повідомляв УНІАН, раніше медаллю "За порятунок тих, хто гинув" нагородили колишнього режисера "Єралаша" Іллю Білостоцького, який відбував покарання за звинуваченням у зґвалтуванні 13-річного хлопчика.

Також повідомлялося, що У РФ посмертно нагородили медаллю "За відвагу" серійного вбивцю пенсіонерок, який воював проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: