Сергій Молодцов примудрився попри жахливе минуле отримати урочисті похорони / фото Ехо Москви

У Сєрові (місто на півночі Свердловської області, Росія) вирішили влаштувати урочисті похорони 46-річного Сергія Молодцова, який загинув на війні в Україні, відправившись туди у складі ПВК "Вагнер". Його завербували в колонії, де він відбував термін за вбивство власної матері.

В адміністрації міста описали Молодцова як "героя":

"Він був творчою натурою, займався різьбленням по дереву, працював в ювелірній майстерні. Близькі згадують Сергія як дивно неординарну людину, що любить життя. Він був чесною людиною. Правда для нього - це головне. Завжди відгукувався на чужу біду, допомагав слабким і нужденним. Про таких кажуть: сорочка-хлопець. Він любив музику, свободу, швидкість. Світла пам'ять!", - написали в некролозі.

Відео дня

Незважаючи на жахливе минуле, Молодцова поховали з почестями: його труну несли військові, а на прощанні виступали ветерани, які говорили про його мужність.

Судячи з матеріалів справи Молодцова, він на смерть забив свою матір, будучи п'яним. Чоловік завдав руками і ногами не менше шести ударів в область голови, тулуба і кінцівок старої жінки.

Зеки на війні в Україні

Росія залучає до війни проти України зеків. Лідер ПВК "Вагнер" Євген Пригожин особисто вербує ув'язнених. Армія окупантів відчуває нестачу особового складу, а саме серед піхоти.

За даними українського Генштабу, в Донецьку область Росія відправила зеків, а також приєднала до них ув'язнених з "ДНР".

Росія також шукає найманців в Афганістані та Туркменістані.