Флот Росії показав себе провально на навчаннях / фото REUTERS

Кремль вирішив провести масштабну реформу в системі управління військовими флотами після провальних навчань Тихоокеанського флоту у квітні. Про це інформоване джерело розповіло агентству ТАСС.

Чотири морських флоти Росії і Каспійську флотилію виведуть з підпорядкування військовим округам і повернуть в пряме підпорядкування головному командуванню Військово-морського флоту. Причому Північний флот збереже свій статус окремого військового округу, але теж буде підпорядковуватися безпосередньо головкому ВМФ. 

За словами співрозмовника агентства, при головкомі ВМФ в Москві буде створено групу управління флотами. В цілому відбувається відкат до системи, що існувала до реформи 2008 року. Джерело зазначило, що нинішня система підпорядкування флотів місцевим військовим округам "показала свою неефективність" і вимагає коригування.

Відео дня

Невдалі навчання Тихоокеанського флоту

14 квітня Тихоокеанський флот Росії було піднято по тривозі. Почалася "раптова перевірка" готовності флоту до припинення ворожої висадки на Камчатці і Курильських островах. У маневрах, які тривали 10 днів, взяли участь 25 тис. військових, 167 бойових кораблів і суден забезпечення, в тому числі 12 підводних човнів.

Вже в ході навчань з посади був знятий командувач Тихоокеанським флотом Сергій Авакянц. Він командував цим флотом 11 років. При цьому готовність стратегічних підводних човнів до застосування зброї російське командування взяло на особливий контроль.

Вас також можуть зацікавити новини: