Кавказ 2020 - російські військові під час візиту Путіна випустили в себе ракету: епічне відео / Скріншот

На стратегічних навчаннях «Кавказ-2020» в Астраханській області російські військові трохи схибили з запуском зенітної ракети й «вдарили» по своїх позиціях.

Інцидент на відео зняли самі військові.

Читайте такожГорбачов відреагував на висунення Путіна на Нобелівську премію миру

Відео дня

На кадрах помітно, як запущена ракета збивається з траєкторії й направляється до росіян. У відповідь ті почали лаятися й чимдуж покидати важку техніку, ховаючись біля коліс автомобілів.

Ракета минула голови росіян і впала за сотню метрів.

"Є*ть, буде, мабуть, розслідування", – сказав один з військових.

Це не перша така подія на полігоні під час «кавказьких» навчань, зазначає Telegram-канал Baza. Кілька тижнів тому військові підбили танк Т-19, у який випадково вистрілив інший танк. Ще один росіянин постраждав, бо вистрілив у себе з гранатомета.

25 вересня на навчання прибув й російський президент Володимир Путін.

Російські військові навчання "Кавказ-2020" і відповідь України

  • Російські військові стратегічні навчання «Кавказ-2020» відбудуться 21-26 вересня.
  • Як заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, під час навчань будуть відпрацьовані питання управління угрупованнями військ, з’єднаннями і підрозділами в «спільних операціях з локалізації та вирішення збройних конфліктів, пов'язаних із протидією тероризму». Планується участь військових контингентів 9 іноземних держав та ще 9 країн направлять до Росії військових спостерігачів.
  • Основні дії розгорнуться на полігонах Капустін Яр і Ашулук (Астраханська область), а також в акваторіях Чорного і Каспійського морів.
  • Українська розвідка не виключає, що Росія під час навчань "Кавказ-2020", які проводитимуться у вересні, вдасться до провокаційних дій.
  • Україна у відповідь на проведення Росією навчань "Кавказ-2020" в останній декаді вересня проведе командно-штабні навчання "Спільні зусилля-2020". Під час навчань планується перевірити здатність Генерального штабу Збройних сил у новій структурі діяти відповідно до стандартів НАТО й організовувати взаємодію з пунктами управління збройних сил країн НАТО.