Мобілізація в РФ пошириться на великі міста / фото ua.depositphotos.com

Військовий оглядач, колишній речник Збройних сил України Владислав Селезньов, заявив, що в Росії набирає обертів закручування гайок і вже скоро можливостей покинути територію РФ може не бути. При цьому мобілізація почне поширюватися і на великі міста країни-агресорки.

В ефірі телеканалу FREEДОМ експерт зазначив, що Росії потрібна велика кількість "мобіків". Цього разу, на відміну від першої частини "часткової" мобілізації, призиватимуть людей не лище в провінціях.

"Якщо ми подивимося на тенденцію призову до лав Збройних сил Російської Федерації у межах першої частини часткової мобілізації, то насамперед робився акцент на депресивних регіонах РФ. З міст типу Новосибірська, Пітера, Москви цифри призовників були досить скромні. Тепер, відповідно, для того, щоб забезпечити необхідні показники, чиновники використовуватимуть і мобілізаційні можливості найбільших міст Російської Федерації", – пояснив Селезньов.

Відео дня

Мобілізація в Росії

21 вересня 2022 року президент РФ Володимир Путін оголосив про початок так званої часткової мобілізації, в рамках якої планували набрати 300 тисяч "мобіків".

Приблизно за місяць очільник російського Міноборони Сергій Шойгу заявив, що заходи завершено. Насправді ж мобілізація в Росії фактично не припинялася. 

Держдума РФ у вівторок, 11 квітня, схвалила низку поправок. Тепер шансів уникнути призову у росіян майже не залишиться. Так, у країні-агресорці запровадили електронні повістки. За ігнорування як повісток цього виду, так і паперових, росіян не випускатимуть із країни. Також ухилянтам загрожує низка покарань.

Вас також можуть зацікавити новини: