В Росії почнеться відкрита примусова мобілізація чоловіків / фото ua.depositphotos.com

Російській соціолог та журналіст Ігор Ейдман зявив, що кампанія із призову чоловіків на контрактну службу в армію РФ приречена на провал. Він прогнозує, що Росія перейде до відкритої примусової мобілізації чоловіків вже влітку-восени 2023 року. 

"У нас є досвід із таким самим призовом на контракт, коли хотіли рік тому набрати людей, і це ні до чого не призвело, хоча так само за регіонами розподілялися квоти, так само була потужна кампанія закликати за ідею, намагалися на кишеню людей мотивувати. У результаті з’явилися регіональні батальйони, але вони виявилися нечисленними й жодної проблеми з дефіцитом бійців російської окупаційної армії не вирішили", – зазначив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За його словами, мобілізація в Росії буде більш масштабною, ніж раніше.

Відео дня

Мобілізація в Росії

Нещодавно Державна дума РФ ухвалила низку поправок до законопроектів, якими прирівняла електронні повістки до паперових. Зважаючи на те, що така повістка вважається врученою з моменту відправки, а також покарання за ігнорування призову, шансів уникнути мобілізації у росіян небагато. 

Російський опозиціонер і правозахисник Марк Фейгін каже, що російська влада змушує людей йти під мобілізацію. Зокрема, для цього використовують оновлені правила відправки повісток. Водночас він вважає, що в РФ готують велику мобілізацію. 

За даними Генштабу ЗСУ, в Росії докладають величезних зусиль для популяризації мобілізації. Зокрема, росіянам обіцяють за участь у війні проти України високе грошове забезпечення та соціальний пакет.

Вас також можуть зацікавити новини: