Трагедія з Пригожиним сталася 23 серпня / скріншот

Пов'язана із загиблим главою ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним компанія "АВК" отримала перші держконтракти після його смерті, але досить скромні - на 5 мільйонів рублів, пише російський Telegram-канал Baza.

"6 і 12 вересня компанія "АВК" отримала два держконтракти на постачання харчування у дві московські медустанови: дитячу лікарню імені Філатова і лікарню імені Деміхова. Організація повинна буде привозити туди фрукти, овочі, йогурти, кефір, молоко, консерви і багато іншого. Сумарно за обидва держконтракти "АВК" отримає 5 мільйонів рублів", - йдеться у повідомленні.

Згадується, що формально єдиним власником "АВК" числиться Тетяна Міснікевич, хоча у базі СПАРК-Інтерфакс телефон організації збігається з номером "Комбінату харчування "Конкорд", головою якого був особисто Пригожин.

Відео дня

"Крім того, пост виконавчого директора "АВК" займав Володимир Глазунов - людина з таким же ім'ям був гендиректором "Форбі", яка володіла "Московським школярем" - іншою фірмою, пов'язаною з Пригожиним", - наголошується у повідомленні.

За даними Baza, всього "АВК" з 2011 року уклала з держструктурами контракти на 36,8 мільярда рублів.

Ситуація в ПВК "Вагнер" після смерті Пригожина - що повідомлялося

Раніше з'явилася інформація, що найманці ПВК "Вагнер" масово отримують відмови у працевлаштуванні: їх не беруть на роботу ні в Росгвардію, ні на оборонні підприємства.

"Після виведення ПВК з України велика частина співробітників ПВК була відправлена у відпустку, після якої розраховувала відправитися у гарячі точки. Але у кінці серпня в чатах "вагнерівців" поширилося аудіоповідомлення із закликом шукати роботу в інших сферах через конкуренцію ПВК з Міноборони в Африці і на Близькому Сході", - писали росЗМІ.

Вас також можуть зацікавити новини: