Олександр Прилєпін сьогодні ледь не загинув / фото УНІАН, Олександр Синиця

Замах на пропагандиста Захара Прилєпіна є зовнішнім проявом "підкилимної" війни російських навколовладних кланів і говорить про те, що в цій міжусобній війні більше немає правил. Таку думку висловив відомий російський політолог Анатолій Несміян, також відомий як "Ель-Мюрід". 

Він зазначив, що внутрішня російська політика "має чисто візантійський вигляд" і представляє з себе "безперервну запеклу боротьбу угруповань".

"Проблема в тому, що зараз, в період важкої кризи, діє правило "правил більше немає", а тому різні ворогуючі угруповання, що протистоять один одному, переходять до тактики прямого насильства і терору один по відношенню до одного", – вважає Несміян.

Відео дня

Акції, подібні замаху на Прилєпіна, політолог розглядає як свого роду послання або "привіти", якими обмінюються угруповання. 

"Адресат послання прекрасно розуміє, хто саме його послав, і що саме укладено в посланні. Зовнішнім по відношенню до цих угруповань спостерігачам може бути незрозуміло, що відбувається, але тут головне, щоб джерело сигналу і його одержувач розуміли один одного", – зазначає він.

Несміян виключає варіант, що усунути Прилєпіна намагалися якісь "любителі" через складність операції. Також він висловив сумнів, що Україна стала б витрачати зусилля на усунення такої незначної фігури як Прилєпін.

"З найвищим ступенем ймовірності мова йде виключно про внутрішні процеси. Внутрішніх замовників і виконавців усіх цих гучних подій", – констатує Несміян. 

Замах на Захара Прилєпіна - що відомо

Раніше сьогодні в Нижегородській області Росії був підірваний автомобіль з колишнім бойовиком "ЛНР", а нині відомим Z-активістом Захаром Прилєпіним. Під час вибуху загинув водій, а сам Прилєпін отримав важкі поранення.

Відповідальність за замах взяла на себе партизанська група "АТЕШ", яка діє на окупованих територіях України і заявляє, що має філії в РФ.

Важливо відзначити, що Прилєпін – не перший яскравий представник Z-руху, на якого скоєно замах за останній час. Раніше в Москві була вбита Дарина Дугіна, на окупованій частині Донбасу застрелений Ігор Мангушев, в Петербурзі підірвали Владлена Татарського.

Вас також можуть зацікавити новини: