Пригожин відкрив пам'ятник на честь ПВК "Вагнер" на тлі незліченних могил / скріншот

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин відзначився цинічною презентацією відкриття меморіального пам'ятника на честь ліквідованих найманців, яких сам же й відправив воювати на фронт в Україну. 

Відповідний ролик Пригожин опублікував в Telegram. Назвавши "братську труну" бойовиків стелою "загиблим при захисті інтересів Росії", яку розмістили під Самарою.

У кадрі, на тлі незліченних поховань, він демонстративно поклав своїм "братам" букет.

ПВК "Вагнер" самоліквідуються на фронті в Україні

Нагадаємо, зараз становище найманців Пригожина в Україні - не найкраще. Ще в січні ЗМІ публікували інформацію про те, що вони орієнтовно втратили в Україні щонайменше 40 тисяч бойовиків.

Пізніше таку статистику підтвердив командир роти ударних БПЛА 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко. За його словами, станом на лютий 2023 року їх чисельність в Україні становить всього від 4 до 6 тисяч.

Нещодавно колишній радник глави Офісу президента Олексій Арестович також звернув увагу, що під Бахмутом "вагнерівці" позбулися свого головного "кістяка" - професіоналів, на підготовку яких Пригожин витратив не один рік. За його словами, через це можливість оточення міста малоймовірна.

Вас також можуть зацікавити новини: