У РФ хочуть створити ілюзію, що Путін "безсмертний", зазначив експерт / фото REUTERS

Повідомлення про те, що президент РФ Володимир "Путін помер" є російською ІПСО. Цим чуткам не можна довіряти, вважає політолог Олег Лісний.

"Ми бачимо, звідки це виходить. Це один з Telegram-каналів і один з "похователів" Путіна, професор Соловей. У нормальному суспільстві його б просто вивели за вухо і сказали: "досить брехати", - заявив експерт.

Відповідаючи на питання, з якою метою це робиться, Лісний зазначив, що таким чином росіяни можуть, зокрема, домагатися психологічного тиску на українців:

"Один з елементів такого тиску - створюється завищене позитивне очікування, а потім воно руйнується. І це робиться періодично з підвищенням градуса для того, щоб серед нас посіяти відчай, що Путін "безсмертний", що він буде назавжди".

Ще версіями можуть бути боротьба всередині веж Кремля або ж підготовка російського суспільства до того, що їхній цар може зникнути, додав Лісний.

"Але я вважаю, що такий варіант нереалістичний. Це просто чергова ІПСО, яку проводить РФ... Не можна у це все вірити. І я думаю, що все менше людей вірять. А яка у них мета? Це побачимо з часом. Дуже багато варіантів називається", - підсумував експерт.

"Путін помер" - що заявили в РНБО України

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов прокоментував інформацію про те, що "Путін помер".

Він упевнений, що чутки про "смерть" ватажка РФ пов'язані з передвиборчою кампанією і є спецоперацією Кремля. За його словами, таким способом до Путіна намагаються привернути увагу.

Вас також можуть зацікавити новини: