Російська армія не домоглася за цей період жодної поставленої командуванням мети / скріншот відео

Вищий прошарок російських чиновників, силовиків і бізнесменів розчарований підсумками 100 днів війни з Україною.

Про це пише видання Ходорковського "Можем объяснить".

Путін і його оточення так і не сформулювали ні виразну мету "спецоперації", ні її ідеологію, ні перспективи, кажуть експерти.

Відео дня

Важливою рисою поведінки еліт стає уникнення військової тематики, яке почалося завдяки урядовій забороні на слова "війна", "вибух" і "100 днів". 

Кремлю так і не вдалося створити ідеологію, що виправдовує і пояснює військові втрати та негаразди, вказує політолог Олександр Морозов: "Ідеологія Z" виявилася набагато слабшою за свої аналоги".

Невдоволення в елітах військовими й політичними невдачами буде посилюватися в міру зростання економічних проблем — зокрема після оголошення нафтового ембарго", говорить політолог Кирило Рогов: "Якщо заходу вдасться знизити доходи Росії від торгівлі енергоресурсами, то це буде ще одним знаком для російських еліт, що путінська стратегія виявилася програшною на всіх напрямках і що потрібно щось робити, потрібно міняти курс, міняти стратегію і, відповідно, міняти того, хто буде її реалізовувати".

Як писав УНІАН, російським пропагандистам напередодні обмежили використання в ефірах фрази "100 днів війни", оскільки російська армія не досягла за цей період жодної поставленої командуванням мети. 

Вас також можуть зацікавити новини: