Крим намагаються "врятувати" мощами великомученика Георгія Змієборця / колаж УНІАН, фото wikipedia.org, фото t.me/vanek_nikolaev

Росія намагається "врятувати" Крим мощами святого великомученика Георгія (Переможця) Змієборця після двох успішних операцій ГУР на території тимчасово окупованого півострова

Святиня буде "кочувати" по кількох місцевих храмах Криму до 5 вересня, повідомляє пропагандистський "РИА Новости Крим", посилаючись на заяву Сімферопольскої та Кримської єпархій.

РосЗМІ пишуть, що ковчег з мощами святого прибуде до Криму в рамках Всеросійського молебню про перемогу, на який Путіна благословив керівник РПЦ патріарх Кирило.

Відео дня

Росіяни, які підтримують "СВО", зможуть попросити Змієборця "про перемогу" у Свято-Покровському (Севастополь) та Свято-Олександро-Невському (Сімферополь) соборах з 1 по 3 вересня і з 4 по 5 вересня відповідно.

Розвідка України двічі реалізувала спецоперації в Криму цими днями

Нагадаємо, у зв'язку з незалежністю України тимчасово окупований півострів Крим "затремтів" через спецоперації української розвідки. 24 серпня там замайорів український прапор: наші розвідники висадилися на території мису Тарханкут і вступили в бій з окупантами. Підсумкові результати місії прокоментував спікер ГУР Андрій Юсов.

У ніч на 25 серпня в Криму також гриміли вибухи у зв'язку з другою спецоперацією України, яку провела військова розвідка СБУ та ЗСУ. За словами Юсова, було завдано удару по 126-й Гвардійській бригаді Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: