Матеріали направлені до суду для розгляду по суті / Фото: СК Росії

У Бурятії завершено розслідування кримінальної справи 19-річного жителя Улан-Уде, який готував масове вбивство в технікумі.

Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету Росії.

Матеріали направлені до суду для розгляду по суті.

Відео дня

Читайте такожОкупанти запідозрили двох неповнолітніх жителів Керчі у "підготовці терактів"

За даними слідства, обвинувачений вирішив вчинити масове вбивство в одному з технікумів Улан-Уде. З листопада 2018 року він розпочав підготовку до злочину, вивчивши в мережі інструкцію зі створення саморобних вибухових пристроїв і придбав необхідні компоненти.

Хлопець виготовив не менше 15 бомб і підірвав їх під час випробувань. Зокрема, він підірвав житловий будинок в сільській місцевості. Також обвинувачений придбав пневматичний пістолет, військову тактичну екіпіровку, протигази, чорні маски, а також дистанційні пульти для підриву саморобних вибухових пристроїв. А щоб безперешкодно зайти в будівлю він зробив спробу вступити в технікум.

Теракт він пропонував зробити трьом своїм друзям, однак ті відмовилися.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня 2018 року студент Керченського політехнічного коледжу Владислав Росляков відкрив стрілянину та влаштував вибух в навчальному закладі, після чого наклав на себе руки. У результаті події загинув 21 особа, близько 50 були госпіталізовані.