Російська газета налякала читачів новинами про Шойгу / УНІАН

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу дав інтерв'ю журналу "Вокруг света", де заявив про небезпеку споживацтва. Газета "Взгляд" зробила про це новину, але дала невдалий заголовок. Новина "заграла новими фарбами" і привернула увагу користувачів Twitter.

В інтерв'ю "Вокруг света" Шойгу (який, серед іншого, очолює Російське географічне товариство) вказав на одну з головних загроз людству.

"Висловлю думку, яка, думаю, багатьом не сподобається. Мені здається, людство семимильними кроками йде до власної погибелі. І причина тому - нестримне прагнення до споживання", - заявив він.

Відео дня

"Взгляд" подав цей фрагмент із заголовком "Шойгу сказав, що доведе людство до загибелі". Чимало читачів розцінили таке формулювання як загрозу і натякнули на необхідність змінити заголовок.

Скріншот
Скріншот

Журналісти спробували все виправити, але тільки погіршили ситуацію. Нове формулювання було не краще за старе. 

Скріншот
Скріншот

Зрештою видання виправилося, з третього разу.

Скріншот

Як зазначають в TJournal, газета "Взгляд" вважається близькою до влади. У 2005 році її запустив тодішній депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Костянтин Риков.

Читайте такожОдин міністра РФ Шойгу скупивши нерухомість у Криму на мільярд рублів – ЗМІ

Після 2013 року контроль над виданням отримав Інститут соціально-економічних і політичних досліджень, яким керує екс-співробітник уряду Росії Дмитро Бадовський. З 2017 року власником значиться експертний інститут соціальних досліджень, який ЗМІ вважають "мозковим майданчиком" Кремля.

Вас також можуть зацікавити новини