Журналісти з'ясували, хто загинув з Пригожиним під час аварії літака / фото Telegram-канал Sota

Журналісти з'ясували подробиці про всіх пасажирів, які перебували на борту літака ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, що розбився в Тверській області Російської Федерації. Виявляється, двоє з них - найближчі соратники "кухаря Путіна", а решта числяться в списках "Вагнера".

Валерій Чекалов

Аварія літака Пригожина: журналісти розкрили подробиці про загиблих (фото)

За інформацією "Досьє", він один з найближчих до Пригожина менеджерів "Конкорду" ще з 2000-х років. Саме Чекалов займався проектом, коли Пригожин захоплював ринок шкільного харчування в Москві.

Крім того, він потім відповідав за контракти "Конкорда" з російською армією на постачання харчування для військових. Також він курирував всі "цивільні" проекти Пригожина за кордоном незалежно від сфери діяльності. Саме Чекалов очолював АТ "Нева" - засновника ТОВ "Євро поліс", через яке проходили сирійські та африканські проекти.

Дмитро Уткін

Аварія літака Пригожина: журналісти розкрили подробиці про загиблих (фото)

Відомий як "права рука" Пригожина в ПВК. Він займався командуванням і бойовою підготовкою найманців. За інформацією журналістів, Уткін підписував розпорядження рунами "зіг", а Пригожина називав "Хайль Петрович".

Євген Макарян

Аварія літака Пригожина: журналісти розкрили подробиці про загиблих (фото)

Серед найманців Пригожина відомий під позивним "Макар". У минулому дільничний, має звання молодшого лейтенанта поліції. Займався такими бойовими мистецтвами, як кудо та самбо, любив читати.

У складі ПВК вбивав з березня 2016 року. Входив до складу четвертого штурмового загону в Сирії, який потрапив під обстріл авіації США під Хшамом в січні 2017 року, отримав поранення лівого стегна.

Сергій Пропустин

Аварія літака Пригожина: журналісти розкрили подробиці про загиблих (фото)

Відомий під позивним "Кедр". До приходу в "Вагнер" брав участь у другій чеченській війні. З березня 2015 року у складі ПВК і воював у роті Кирила Тихоновича з позивним "Чукча", яку у 2016 році перейменували у другий розвідувально-штурмовий загін. Саме звідси Пригожин набирав собі особистих охоронців.

Олександр Тотмін

Інформації про нього журналістам вдалося з'ясувати дуже мало. Відомо, що входив до складу ПВК під позивним "Тот".

Микола Матусєєв

Аварія літака Пригожина: журналісти розкрили подробиці про загиблих (фото)

Журналісти не знайшли людину з таким ім'ям у списках "Вагнера". Водночас у складі найманців був якийсь Микола Матусевич, який приєднався до ПВК у січні 2017 року. Служив стрільцем у четвертому штурмовому загоні в Сирії.

Смерть ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина - що відомо

Увечері 23 серпня в Тверській області РФ розбився літак, який належав засновнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину. Всього на борту перебували 10 осіб, з них ніхто не вижив. 

Рятувальники виявили на місці авіакатастрофи останки 10 осіб, що знаходилися на борту, в тому числі тіло Пригожина.

Аналітики іституту вивчення війни вважають, що головного "вагнерівця" наказав ліквідувати особисто президент Російської Федерації Володимир Путін.

Вас також можуть зацікавити новини: