Окупант застрелив партнера по бізнесу / ua.depositphotos.com

У Петербурзі (РФ) колишній в'язень, який повернувся з війни в Україні, застрелив ділового партнера просто в кафе і продовжив вечерю.

За даними "Фонтанки", убивство сталося 18 березня в ресторані, у кафе "Чабрец" на Московському проспекті, біля парку Перемоги. Фігурант - 40-річний Олексій Ісаков, який нещодавно повернувся з війни в Україні.

За попередніми даними, предметом спору стали 7 млн рублів, які, як переконаний Ісаков, йому заборгував партнер по бізнесу.

"Убитий партнер, мабуть, із розрахунками Олексія згоден не був, переговори про ці гроші велися досить давно. Відомо, що частину суми вбитий приніс на зустріч...", - ідеться в повідомленні.

Момент убивства в кафе на півдні Петербурга потрапив на відео. Судячи із запису з камер кафе "Чабрец", партнери спокійно розмовляли в той момент, коли Ісаков підняв з-під столу руку з пістолетом. Він вистрілив перший раз, жертва змогла встати і зробити крок убік, а зловмисник у нього стріляє ще тричі.

"Після стрілянини Ісаков зробив кілька кроків на невеликій ділянці біля входу в кафе і повернувся до свого столика. Щось узяв із тарілки (їжу - УНІАН) і поклав до рота", - ідеться в повідомленні.

Як зазначає видання, Ісаков у недавньому минулому повернувся з фронту, куди потрапив, імовірно, з виправної колонії. Зокрема, з травня 2021 року він відбував покарання у вигляді 3,5 років позбавлення волі, його звинувачували в крадіжках, водінні транспорту в стані алкогольного сп'яніння. Наразі порушено кримінальну справу за фактом убивства.

Інші злочини "героїв війни"

Нагадаємо, представники приватних військових компаній, яких завербували на війну проти України прямо у виправних колоніях, повертаючись додому, скоюють моторошні злочини. РосЗМІ неодноразово повідомляли про жахливі вбивства, зґвалтування, грабежі та інше. Зазначалося, що на війну потрапили і потім були помилувані росіяни, які отримали терміни за різні злочини, і серед таких "героїв" - садисти і маніяки.

Вас також можуть зацікавити новини: