В університети на півдні Росії стали приходити перевіряючі з міністерств / фото ua.depositphotos.com

Політика масового втручання держави в російську систему освіти посилилася актами масової цензури роботи викладачів історії.

Як розповіли виданню The Moscow Times два джерела в російських ВУЗах, на заняття історії в університети на півдні Росії стали приходити перевіряючі з міністерств. Вони конспектують роботу викладачів на предмет відповідності нинішнім уявленням влади, розповів один із співробітників вузу. Інший співробітник університету в Самарі підтвердив, що зіткнувся з цензурою. За його словами, заслуженого колегу-історика звільнили з роботи за статтю історичного характеру.

Історикам, за словами викладача в Краснодарському краї повідомили, що під час лекцій: "неприпустима критика влади ні в якій формі, включаючи царя". Також лекторам дали рекомендації подавати спірні факти історії сухо, без додаткового аналізу чи критики.

Відео дня

Ситуація з освітою в РФ

У Росії в новій редакції підручника "навколишній світ" для четвертого класу, випущеного видавництвом "Просвещение", прибрали згадки про Київ у розділах про історію Київської Русі.

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін обурився, що в Конституції Росії не зафіксована національна "ідеологія". 

Вас також можуть зацікавити новини: