Спецназ ГРУ РФ погрожує смертю льотчику Кузьміну, який викрав Мі-8 / фото УНІАН, Віталій Саєнко

Російські пропагандисти зняли сюжет про льотчика Максима Кузьмінова, який у серпні перегнав в Україну вертоліт Мі-8. Пілота нібито наказали ліквідувати.

Сюжет вийшов на російському пропагандистському телеканалі "Росія 1". У ролику кореспондент ВГТРК Сергій Зенін розповів, що нібито спецназ ГРУ Міноборони Росії отримали наказ ліквідувати Кузьмінова. При цьому в кадрі видно чотирьох невідомих людей, одягнених у форму. Один з чоловіків каже, що пілота знайдуть і покарають "за всією суворістю закону нашої держави за зраду", а другий додав, що він "до суду не доживе".

Крім того, пропагандист заявив, що Кузьмінов "забув історію своєї країни, свого народу, поглумився над пам'яттю предків, наплював на пам'ять свого діда, заслуженого льотчика Радянського Союзу" і називає його "зрадником Батьківщини", "падальщиком" і "продажною шкурою".

Операція "Синиця" - головні новини

Українські розвідники провели унікальну операцію, в рамках якої російський льотчик, випускник Сизранського вищого військового авіаційного училища Максим Кузьмінов перегнав в Україну вертоліт Мі-8.

Відзначається, що росіянин сам зв'язався з українськими спецслужбами, щоб втекти в Україну. Рішення він прийняв після відвідування тимчасово окупованих українських територій.

Крім Кузьмінова, у вертольоті перебували ще два члени екіпажу. Після приземлення вони спробували втекти, тому їх ліквідували. При цьому російські пропагандисти повідомили, що їхні тіла передали Росії через три тижні після проведення операції.

Вас також можуть зацікавити новини: