У РФ все більше військових тікають з частин або хочуть звільнитися з армії / фото ua.depositphotos.com

У Росії зростає кількість кримінальних справ за "самоволки" на тлі війни в Україні, передає "Настоящее время".

"У російські військові суди надійшло понад 2900 справ проти контрактників і мобілізованих за статтями про самовільне залишення частини, невиконання наказу, дезертирство та інші злочини. Число таких справ з кожним місяцем зростає, що може говорити про небажання військових і мобілізованих брати участь у бойових діях в Україні", - йдеться у публікації.

Уточнюється, що за 11 місяців після початку мобілізації до військових судів РФ надійшло 2930 справ, приблизно у 75% з них суди вже винесли обвинувальні вироки.

Відео дня

За даними журналістів, регіонами - лідерами за кількістю таких справ стали Московська (201), Ростовська (156) і Свердловська області (127).

"На сході Росії найчастіше справи заводили щодо військовослужбовців з частин Приморського краю - 118 справ. Як мінімум три справи розглядалися за межами Росії", - наголошується у статті.

Також стверджується, що з кожним місяцем число справ проти російських військових у судах зростає, як і кількість звернень солдатів за юридичною допомогою і порадами про те, "як звільнитися", відзначають правозахисники.

Втрати Росії на війні в Україні

Як повідомлялося раніше, загальні бойові втрати Росії в Україні з лютого минулого року попередньо складають 266 290 чоловік особового складу.

Тільки на південному напрямку фронту за минулу добу знищили 42 окупантів разом з технікою. Зокрема, знищено дві гармати, два розвідувальні безпілотники - "Орлан-10" та "Мерлін", три човни та одиницю автомобільної техніки. Також знищено два польових пункти боєпостачання окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: