Примусові 'пожертви': в РФ медиків попросили 'скинутися' на лікування поранених окупантів

Російських медиків попросили "скинутися" на лікування десятків тисяч поранених в Україні окупантів. Водночас проханням це важко назвати, адже відмовитися вони не можуть.

Про це пише The Bell з посиланням на чотирьох працівників Федерального медико-біологічного агентства (ФМБА) РФ.

Медики розповіли, що отримали від центрального апарату розпорядження пожертвувати частиною своєї зарплати на лікування поранених солдат.

Відео дня

Медикам пропонують підписати заяви про "утримання із зарплати пожертв" в обов'язковому порядку. Мови про добровільний збір коштів не було, стверджують четверо медпрацівників.

"Начальники відділень нам пояснювали, що повинні забезпечити 100% охоплення: від двірників до всіх завідувачів відділень", – сказав один з медиків.

У заявах відразу зазначили суму "пожертв". Для медсестер, залежно від наявності категорії, вони починалися від 3,5 тисячі рублів, для лікарів - від 7,7 тисячі рублів. Тих, хто відмовлявся від цієї "ініціативи", відправляли на "бесіду до головного лікаря". 

Кошти почали збирати з 18 березня, після селекторної наради за участю керівника ФМБА Вероніки Скворцової.

Як повідомляв УНІАН, російська пропаганда досі приховує нищівні поразки своєї армії в Україні, придумуючи нові фейки. Нещодавно окупанти запустили фейк про "успіхи в Маріуполі", але зганьбилися.

Вас також можуть зацікавити новини: