Kirobo Mini / REUTERS

Маленький робот говорить високим голосом, здатний розпізнавати емоції, але не здатний розпізнавати обличчя, передає Російська служба Бі-бі-сі.

За рівнем свого розвитку Kirobo Mini повинен нагадувати п'ятирічну дитину. Під час сидіння він трохи похитується, імітуючи рухи малюка, у якого ще не до кінця розвинені навички координації.

Читайте такожШтучний інтелект на конкурсі краси виявився расистом

Відео дня

На думку одного із творців Kirobo Mini, дизайнера Фуминори Катаока, подібні функції повинні сприяти появі емоційної прихильності до робота.

Своїм винаходом Toyota намагається пом'якшити наслідки негативних демографічних тенденцій у Японії, яка лідирує за показниками старіння населення серед розвинених країн. Крім того, багато японських жінок відмовляються заводити дітей.

Компанія планує почати продаж роботів з наступного року; вартість Kirobo Mini складе 39,8 тис. ієн (приблизно $392). Toyota не планує експортувати робота в інші країни.

Як заявляють у компанії, створення Kirobo Mini стало важливим кроком на шляху до винаходу більш просунутих роботів, здатних розпізнавати і реагувати на людські емоції.