Фото УНИАН

Для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні знань у 2015 році абітурієнтам з тимчасово окупованих територій України необхідно здати державну підсумкову атестацію екстерном у будь-якій школі, яка працює не на окупованій території.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

Читайте такожЗ 5 січня розпочинається реєстрація абітурієнтів на ЗНО

Відео дня

«Абітурієнтам, які проживають на тимчасово окупованих територіях, потрібно у першу чергу мати документ про загальну середню освіту, отриману в українських школах. Документи, які будуть видаватися школами, які працюють на окупованих територіях, нами не визнаватимуться. Тому необхідно зареєструватися для здачі державної підсумкової атестації екстернатом у будь-якій загальноосвітній школі, що працює на території, яка не є окупованою. Після цього вони реєструються на ЗНО і будуть його здавати на території України, яка не є окупованою», - пояснив Лікарчук.

За його словами, такі абітурієнти будуть забезпечені гуртожитками на час проходження ЗНО.

«Я думаю, що процедура буде такою ж, як і минулого року, коли працювала ціла система із забезпечення таких абітурієнтів гуртожитками на час проходження ЗНО», - сказав Лікарчук.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Міносвіти розповіли, як зміняться правила вступу до вишів в 2015 році.