Ірпінська міська рада на своїй сесії в січні 2019 року планує перейменувати вулицю Дем’яна Попова на вулицю Петра Мельника – екс-ректора Податкової академії, який нещодавно у віці 61 рік помер від двосторонньої пневмонії.

Раніше син колишнього ректора Податкової академії Петра Мельника запропонував перейменувати вулицю Університетську в Ірпені на честь батька. Відповідну ініціативу Максим Мельник зареєстрував на офіційному сайті Єдиної системи місцевих петицій. У петиції син покійного екс-ректора стверджує, що Петро Мельник вніс великий вклад у розвиток міста і вулиця Університетська - саме його заслуга.

Втім, депутати Ірпінської міськради не хочуть перейменовувати вулицю Університетську, яка є прямою дорогою зі столиці до Національного університету фіскальної служби.

Відео дня

Депутатська більшість, основою якої є обранці від партії “Нові обличчя”, вирішили перейменувати в честь Петра Мельника вулицю Дем’яна Попова – радянського гомеопата. Рішенням виконкому міської ради міста Ірпінь в квітні 1993 року вулиця 60 років СРСР була перейменована на вулицю Дем'яна Попова. Тепер Попову доведеться поступитися місцем на вуличних вказівниках покійному ректору.

Нагадаємо, колишній очільник Податкової академії Петро Мельник помер від двосторонньої пневмонії 16 грудня у віці 61 рік. Він очолював заклад освіти з 1991 року, який тоді мав назву Ірпінський індустріальний коледж.

Мельник залишався його незмінним ректором до 1 серпня 2013 року. 1998 року Петра Мельника було обрано до Верховної Ради, де він був заступником голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. В парламенті Мельник пропрацював  два строки - у 2006 році був знову обраний по багатомандатному округу від Партії регіонів.

Як повідомляв УНІАН, у 2013 році Мельника було затримано під час одержання від двох громадян хабарів за вступ їхніх родичів до Національного університету Державної податкової служби. У серпні того ж року він втік з-під домашнього арешту і повернувся в Україну в квітні 2014 року.

24 червня 2014 року Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами одержання Мельником хабарів і направило обвинувальний акт до Ірпінського міського суду Київської області.

8 липня 2014 року  Ірпінський міський суд ухвалив виправдувальний вирок Мельнику. Генеральна прокуратура України оскаржила цей вирок.

На початку листопада Апеляційний суд Київської області скасував рішення суду, яким було виправдано Мельника. Справу було направлено на новий судовий розгляд.

25 листопада 2015 року Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Мельника. Однак у грудні минулого року вже Бородянський районний суд Київської області виправдав Мельника. У ГПУ заявили, що оскаржуватимуть і це рішення.