Дії поліцейських щодо активістів перевірять слідчі ДБР \ facebook.com/Сергій Мазур

За фактом побиття поліцейськими активістів організації С14 відкрито кримінальне провадження.

Читайте такожЗатриманим у Києві активістам організації С14 інкримінують хуліганство з застосуванням ножів і газових балончиків (відео)

Про це прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган написала у Facebook. «Департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних ДБР, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях внесено до ЄРДР відомості про скоєння працівниками правоохоронних органів кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.  365 КК ("перевищення влади або службових повноважень")», - зазначила вона.

Відео дня

Сарган додала, що сформовано слідчу групу із працівників ДБР.

Тривають слідчі дії.

Як повідомляв УНІАН, у Києві сьогодні поліцейські побили активістів ініціативи "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?", які проводили акцію на Контрактовій площі, де виступала кандидат у президенти, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

«Правоохоронці побили активістів, яких раніше забрали без жодних причин до відділку, та друзів, які прийшли за ними. Також поліція застосувала газ.

Затриманих повезли у Подільський відділок поліції перед початком зустрічі Тимошенко з виборцями на Контрактовій. Невдовзі їх відпустили, проте забрали особисті речі. Хлопці вимагали повернути їм речі, натомість правоохоронці застосували газ. На затримання приїхала поліція спецпризначення (колишній беркут), застосовували силу. Є травмовані», - повідомляли активісти.

Своєю чергою у столичній поліції заявили, що нібито під час спроби штурму управління поліції затримано було близько 40 осіб. Відкрито три кримінальні провадження.