Раніше було викрадено пластину з написом імені та прізвища \ Wikimapia

У Львові вночі 6 березня невідомі викрали з надгробної плити на Пагорбі Слави бронзовий барельєф радянського розвідника Миколи Кузнєцова.

Читайте такожУ Львові помер один з авторів Монументу слави – соцмережі

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Львівської міської ради. Як розповів директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай, на Пагорбі Слави сьогодні вночі викрадено плоский барельєф з надгробної плити Кузнєцова.

Відео дня

«Раніше було викрадено пластину з написом імені та прізвища. На місце події викликали поліцію», - повідомив Нагай.

На його думку, «це швидше банальне викрадення, а не акт вандалізму».

Довідка УНІАН. Пагорб Слави - меморіал на честь воїнів, що загинули в роки Першої світової війни (у 1914−1915 роках) в Галичині, і на честь радянських воїнів, що брали участь у боях за Львів з німецькими військами у 1944 році під час радянсько-німецької війни. Розташований в східній частині Львова на початку вулиці Пасічна, є адміністративною частиною музею-заповідника «Личаківський цвинтар». Загальна площа становить 0,76 га, пам'ятник садово-паркового мистецтва (з 1984 р). Об'єкт має статус національного (з 2002 року).

Микола Кузнецов – радянський диверсант-розвідник, агент НКВС, який загинув 8 березня 1944 року у селі Боратин Бродівського району на Львівщині. За однією з версій, він сам підірвав себе гранатою, за іншою – загинув в бою.